Sider

mandag 20. mai 2013

En liten oppdatering

Nå er Robin 3 uker 4 dager gammel, og det har skjedd mye på disse ukene, så jeg starter på begynnelsen.
Han trengte pustehjelp fra CPAP de første 9 dagene. Dette er en maske som blåser luft ned i lungene, som gjør det lettere å puste. Legene forklarte at det en kunne se for seg hvordan det er å blåse opp en ballong, da er det alltid tyngst i begynnelsen. CPAPen hjalp til med det tyngste, slik at Robin bare trengte å ta de letteste takene selv. Han fikk lengre og lengre pauser fra den, før den til slutt var av, og Robin var glad og fornøyd. Han var ikke spesielt begeistra for CPAPen, og rev og slet i den støtt og stadig.

Han fikk fortsatt pustehjelp i form av noe som heter coffeincitrat, som er koffein som hjelper til å holde han litt mer på høgget slik at han ikke glemmer å puste. Dette fikk han fra fødselen og frem til forrige lørdag, 11.mai. Han har klart seg helt ypperlig uten dette, vi merker ikke forskjell.

Da Robin ble født ble han lagt i lukket kuvøse, dette var for å hjelpe han med å regulere temperaturen, og for å holde en god fuktbalanse. Han ble fort bedre og bedre på å holde på varmen selv, så temperaturen på kuvøsen ble sakte men sikkert skrudd ned og ned. Til slutt ble det nesten for varmt for Robin å ligge i den lukka kuvøsen, så forrige onsdag, 8.mai, fikk han flytte over i åpen kuvøse. Dette er ei seng med varmelampe over. Han trengte ikke så mye hjelp fra varmelampen, så den stod på nivå 1 av 10. Søndag 12.mai fikk han endelig vanlig seng. Han trengte ikke varmemadrass eller noen andre hjelpemidler for å holde på varmen.

Han har hele tiden vært veldig stabil, og har utviklet seg i riktig retning, uten noen tilbakefall.
Han spiser og vokser. Da han ble født veide han 1355 gram, han gikk ned de første dagene til 1220 gram på det laveste. Da han begynte å legge på seg igjen gikk det bare oppover, og idag veier har 1910 gram :) Han har faktisk vokst utav den første bodyen sin.

Forrige mandag fikk vi flytte inn på familiefløya, som er på nyfødt intensiv avdelingen, men forskjellen nå er at vi får være sammen med han hele tida og vi har ansvar for å måle opp mat og gi han, veie han, og alt av stell. Det er veldig godt å slippe å gå fra han på kveldene, og gøy å ha ansvaret for det meste som gjelder han. I dag har han blitt tatt av overvåkningen som han har hatt på natta en stund, så nå begynner han å bli stor gutt. Det eneste han trenger nå er å lære seg å spise alt maten selv. Han er på god vei til å lære det, men det er ennå litt slitsomt.

Så alt er altså veldig bra med han, og han har utviklet seg helt eksemplarisk hele tiden. Så vi sier vi har vært så heldige å få to bonusmåneder med han.

Vi er fortsatt på sykehuset med han, og vet ikke hvor lenge vi blir, kun at han blir utskrevet når han klarer å spise alle måltidene selv, så får han bestemme når det blir.

Robin er helt fantastisk, og vi nyter han! Han gir klar og tydelig beskjed om noe ikke er helt som det skal være, og når han har det bra er han fredelig og fornøyd.


Slangen i nesen er sonden som han får mat gjennom, og som er det eneste hjelpemiddelet han har nå. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar